PREMIUMSHIELD MATTE

egaal mat - glashelder - uitstraling als originele autolak - zelf herstellend

Matte, Clear as Glass, Self Healing, Paint Protection

PremiumShield® Elite MATTE combineert uitstekende elastische eigenschappen en optische helderheid met een hoge krast- en stootbestendigheid. Fysiek contact door opspattend grind, bosjes en takken of omvallende objecten zullen de (auto)lak niet kunnen beschadigen aangezien de film het oppervlak beschermt.

De film is bestand tegen degradatie door UV-straling, tegen verkleuring en barsten. PremiumShield® Elite MATTE is eenvoudig toe te passen en behoudt zijn helderheid, duurzaamheid en superieure eigenschappen in de meest uiteenlopende omstandigheden, biedt verbeterde chemische en mechanische weerstand (d.w.z. steenslag) en is uitstekend aanpasbaar aan complexe vormen en rondingen. 

De folie is speciaal ontworpen om matte autolakken, gel coat oppervlakken of andere gevoelige matte substraten te beschermen tegen krassen, stoten, wrijving en steenslag.

Eigenschappen

> 150 micron dik
> tot 400% elasticiteit
> egaal mat
> matte finish als matte autolak
> glashelder 
> zelfhelend 
> kras-, stoot- en steenslagbestendig
> UV bestendig
> schilvert, breekt of scheurt niet
> chemicaliën bestendig
> levenslange garantie

PremiumShield® Elite MATTE combineert uitstekende elastische eigenschappen en optische helderheid met een hoge krast- en stootbestendigheid. Fysiek contact door opspattend grind, bosjes en takken of omvallende objecten zullen de (auto)lak niet kunnen beschadigen aangezien de film het oppervlak beschermt. 

1

Eigenschappen:

PremiumShield® Elite MATTE is een matte transparante 0,16 mm dikke alifatische polyurethaanfolie (PU) met een 0,04 mm dunne, glasheldere, drukgevoelige acryllijmlaag (PSA).

De folie is speciaal ontworpen om matte autolakken, gel coat oppervlakken of andere gevoelige matte substraten te beschermen tegen krassen, stoten, wrijving en steenslag.

Technische informatie

Type: > Polyurethaan
Kleur en oppervlak: > mat glashelder
Dikte: > 150 micron (6 mil)
Elasticiteit: > 400% PSTC-131
Hechting bij verwijdering: 5,75N/cm 
Beschadiging na scheuren/breuk: > 257 min/4:28 hr
Treksterkte: > 9,141829/25mm
Gravelometer (SAEJ4000): > Doorstaan
Klimaat/weer/UV tests Arizona 45 graden C/24mnd: >Doorstaan
Chemische weerstand/bestendigheid (IPA/water/diesel): > geen verandering
Levensduur: > 5 jaar

Belangrijk tbv onderhoud

Let op: De aangebrachte folie moet ten minste 48 uur uitharden voordat hij kan worden gewassen of een soortgelijke behandeling kan ondergaan. Hierdoor kan de drukgevoelige lijmlaag volledig uitharden en het vocht volledig verdampen.

Nadat 48 uur zijn verstreken, volgt u de onderstaande eenvoudige onderhoudsinstructies:

Gebruik een schone microvezeldoek of zeem om de PremiumShield-folie alléén met synthetische was te behandelen. Natuurlijke was (bijv. Carnauba) nooit gebruiken!
Gebruik GEEN gekleurde soorten autowas. Alleen witte of heldere synthetische was.

Tussenreiniging
Was verontreinigingen (insecten, vogelpoep enz.) altijd meteen weg. Als u deze voor langere tijd op de folie laat zitten, kunnen er vlekken ontstaan, net zoals de aanwezige zuren op den duur de kostbare autolak zouden aanvreten.

Wassen/afspoelen
Was het voertuig als gewoonlijk. Bij gebruik van een hogedrukreiniger moet het mondstuk ten minste 1 m van de randen van de folie weg worden gehouden om afpellen te voorkomen. Richt het mondstuk nooit op de folieranden, de krachtige waterstraal kan de folie van de lak losspuiten.

Drogen
Gebruik voor het drogen van de folie een normale microvezeldoek of blaas het overtollige water weg met een nat/droog-stofzuiger.

Folieranden reinigen
Was en stof kunnen aan de folieranden blijven hangen. Gebruik voor het reinigen een gewoon wattenstaafje dat in 70% isopropylalcohol (IPA of wrijfalcohol) is gedoopt en veeg het WEG van de rand, NIET naar de rand toe.

Vermijd gebruik van:
Gebruik geen reinigingsmiddelen op basis van oplosmiddelen, insectenverwijderaars of ontvetters, schuurmiddelen of andere slijpende materialen. Polijstapparatuur mag worden gebruikt, maar op lage snelheid en met minimale kracht. Wij raden aan om voor gebruik op de motorkap of spatborden een proef op een klein deel van de bumper uit te voeren.


DISCLAIMER
Alle door PremiumShield en haar dealers gepubliceerde verklaringen, technische informatiebladen en aanbevelingen zijn gebaseerd op testresultaten waarvan wij op de betrouwbaarheid en de inacht-neming van de toleranties van de apparatuur zijn uitgegaan die voor de bepaling van deze specifieke waarden zijn gebruikt. Wij kunnen de precisie en volledigheid daarvan niet garanderen en kunnen in verband hiermee ook geen aansprakelijkheid accepteren. Wederverkoper en leverancier zijn niet aansprakelijk voor letsel, winstderving of beschadiging(en) als gevolg van het gebruik door, of de onbruikbaarheid van dit product voor de koper. Noch verkoper, noch producent, noch leverancier zijn bovendien aansprakelijk voor kosten die bij de verwerking of het bedrukken van het product ontstaan. Alvorens het product in gebruik wordt genomen, moet de gebruiker de geschiktheid ervan voor de beoogde toepassing zelf testen. De gebruiker is zelf verantwoordelijk voor alle mogelijke risico’s en aansprakelijkheden in welke vorm dan ook als gevolg van gebruik van het product. Andersluidende verklaringen of aanbevelingen zijn nietig, ofwel ongeldig, behalve als deze in de technische informatie zijn gepubliceerd of in een door een bevoegde verantwoordelijke van de verkooporganisatie, de leverancier of de fabrikant eigenhandig ondertekende overeenkomst staan vermeld.